STOR TEST: Her får du den bedste VPN i 2024

Der er mange gode grunde til at investere i en VPN. Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet. Men hvor finder du den bedste? Vi har kigget på en del af de VPN-tjenester, der kan bruges af danskere.

Author Thumb
Her er de 9 bedste VPN-tjenester
#1
NordVPN
99 kr.
24 kr.
Score
9,9
/10
nordvpn logo3

Fordele:

star
TILBUD: Spar hele 69% lige nu!
pro-icon
Utrolig hurtig – god til streaming
pro-icon
Meget nem at bruge
pro-icon
Virker på alle enheder: PC, Mac, Android, iPad osv.
pro-icon
Ubegrænset download

Ulemper:

con-icon
Support er på engelsk

Her får du rigtig meget VPN for pengene. I modsætning til de fleste konkurrenter, kan du hos NordVPN have hele seks enheder koblet på samtidigt – så hele familien kan faktisk bruge den samme VPN uden problemer. Hvis du bruger NordVPN via din router kan du endda have tilkoblet et ubegrænset antal enheder samtidig.

Der er brugervenlige apps til både iOS og Android. Derudover er der ingen logs af din trafik, der bliver krypteret dobbelt for at være på den sikre side.

NordVPN virker upåklageligt til både Netflix, HBO og andre streaming-tjenester. Samtidig kan du se live-sport fra hele verden uden problemer. Det er særligt de grunde der er til, at det er en af de mest populære VPN-tjenester i Danmark.

Prisen er yderst rimelig, hvis du køber længere tid af gangen. En måneds adgang koster fra 99 danske kroner, men det bliver betydeligt billigere, hvis du køber et år. Her kan du få et VPN-abonnement til kun 37 danske kroner om måneden. Hvis du køber 2 års adgang, så får du det til kun 24 kr. om måneden. Hvis du køber det 2-årige abonnement får du desuden 3 måneder gratis oveni.

Du kan prøve NordVPN i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds – ligegyldigt hvilket abonnement du vælger. Det gør det nemt for dig at finde ud af, om en VPN-løsning er noget for dig.

Læs mere om NordVPN her Prøv gratis i 30 dage
#2
Surfshark
96 kr
17 kr
Score
9
/10
surfshark logo

Fordele:

pro-icon
Ubegrænset antal devices
pro-icon
15 Netflix-biblioteker
pro-icon
Trafik “kill switch”
pro-icon
Whitelister-funktion

Ulemper:

con-icon
Ikke helt så veludbyggede funktioner som hos nogle af konkurrenterne
con-icon
Privatlivspolitikken sparer på detaljerne
con-icon
Brugervenlighed på supportsiden er begrænset

Surfshark VPN er en ny spiller på markedet, som har fokus på sikkerhed og underholdning! Hvis du har en Netflix-konto, så får du med Surfshark adgang til Netflix-biblioteket i 15 forskellige lande. Hvis du skal bruge en VPN i forbindelse med streaming, tilbyder Surfshark dig en løsning, der åbner op for en masse indhold, som du ikke har mulighed for at se i Danmark.

Surfshark VPN tilbyder desuden, at du kan få en “kill switch”. Denne VPN-service adskiller sig ved at forsøge at skabe mest mulig privatliv for brugerne og for at blokere censur i flere lande. Den giver dig desuden sikkerhed, når du bevæger dig rundt på nettet ved at sørge for, at din data er beskyttet og du kan dele filer uden at skulle bekymre dig.

Prisen fremgår i EUR på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om Surfshark her 30 dages tilfredshedsgaranti
#3
AtlasVPN
82 kr
13 kr
Score
8
/10
Atlas VPN

Fordele:

star
TILBUD: Spar hele 85% lige nu!
pro-icon
Hurtig forbindelse – god til streaming
pro-icon
Ubegrænset antal devices
pro-icon
Kryptering på militært niveau
pro-icon
Ubegrænset data

Ulemper:

con-icon
Kun én type abonnement

Mange andre udbydere af VPN-løsninger har forskellige pakke-løsninger – men det har AtlasVPN ikke. De har kun én pakke, hvilket gør det meget nemt og overskueligt.

Du kan vælge at købe et VPN-abonnement for 1 måned, 1 år eller 3 år. Jo længere en periode, desto billigere bliver den månedlige pris. Hvis du bestiller for en 3-årig periode, får du 3 måneder ekstra.

Hos AtlasVPN får du ubegrænset data og ubegrænsede antal devices og kryptering på militært niveau. Forbindelse er meget hurtig og kan uden problemer bruges til streaming i HD. Du har desuden mulighed for at få support hele døgnet rundt.

Prisen fremgår i USD på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om AtlasVPN her
#4
CyberGhost
89 kr.
16 kr.
Score
7
/10
cyberghost logo

Fordele:

star
TILBUD: Spar 82% lige nu!
pro-icon
Inklusiv 2 måneder gratis
pro-icon
45 dages returret
pro-icon
Livechat support 24/7
pro-icon
Virker på op til 7 enheder

Ulemper:

con-icon
Få servere har ikke optimal hastighed
con-icon
Har ikke dansk support
con-icon
Designet er ikke det pæneste

En gennemført VPN-tjeneste som er nem at bruge. Den er billig og har høstet anderkendelse fra de fleste store tech-medier. På Trustpilot er kunderne også glade, da CyberGhost har en score på 4,3. Det anses for at være en fremragende score.

Hvis man tilmelder sig nu, så får man ydermere 2 måneder gratis oven i abonnementet med abonnementsperioden på 2 år.  Ligegyldigt om du vælger et abonnement på 6 måneder eller 2 år er der desuden inkluderet et abonnement til Intego Washing Machine, der er et værktøj til Mac-computere, der optimerer computerens hastighed.

CyberGhost har over 5.500 servere i 90 lande. Det betyder at du uanset hvor du er og uanset hvor du ønsker at tilslutte VPN’en til, så er der en server i nærheden.

Du kan derfor være sikker på en høj hastighed igennem CyberGhost, fordi du aldrig er langt fra en server. Samtidig betyder flere servere og flere brugere en større sikkerhed.

Programmet til Windows og Mac er lækkert og brugervenligt. Du vælger selv om du vil nyde den optimale sikkerhed med bare et enkelt klik eller om du vil have fuld kontrol over VPN-forbindelsen.

Uanset hvilken enhed du sidder på, har CyberGhost en løsning. Den virker nemlig til både PC, Mac, iPhone, iPad, Android mv. Det virker endda til dit smart-tv, så du kan streame al det du vil.

Prisen fremgår i EUR på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om CyberGhost her Prøv i 45 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds
#5
ExpressVPN
89 kr.
46 kr.
Score
7
/10
expressvpn logo3

Fordele:

star
Få 3 måneder gratis!
pro-icon
49% rabat ved køb af 12 mdr.
pro-icon
Høj brugerbedømmelse på Trustpilot (4,7 ud af 5)
pro-icon
Ekstremt hurtige servere

Ulemper:

con-icon
Lidt dyr – men pengene værd
con-icon
Browserudvidelse kun tilgængelig med Chrome og Firefox
con-icon
Kan dirigere igennem andre lande end det valgte

Ved første øjekast kan det ligne, at ExpressVPN minder meget om de billigere alternativer, men der er gode grunde til den lidt højere pris. Det er en af verdens mest anerkendte VPN-udbydere, og det er ikke tilfældigt: Sikkerheden er i top og serverne er lynhurtige – uanset om du vil streame sport, video i høj opløsning eller helt almindelig Youtube. Det betyder ExpressPVN er en VPN-tjeneste, der konstant optimerer sit produkt til forskellige formål, så du som kunde altid er sikker på at få det bedste af det bedste.

Derudover har eksperterne hos ExpressVPN virkelig kælet for detaljerne og pakket deres programmer og apps med en masse små ekstra finesser og justeringer, som man ikke får hos de billigere alternativer.

Noget af det bedste ved ExpressVPN er, at de har lagt meget energi i at udvikle deres software til alle enheder. Næsten uanset hvilken enhed, styresystem eller browser du bruger har de et program, der sørger for at VPN-opsætningen er let som en leg.

Hvis det ikke går helt så nemt med opsætningen som man kunne ønske, har de nogle særdeles detaljerede vejledninger, der kan være med til at afhjælpe langt de fleste problemer. Deres netværk består af en hel del hurtige servere placeret over hele verden og supportafdelingen har åbent døgnet rundt.

Prisen er lidt højere end de fleste andre VPN-tjenester, men det er alle pengene værd. Hvis du køber et 12 måneders abonnement, betaler du ca. 46 danske kroner om måneden – og så får du desuden yderligere 3 måneders gratis brug med i købet.

Prisen fremgår i USD på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om ExpressVPN her Prøv gratis i 30 dage
#6
Ivacy
68 kr.
7 kr.
Score
6
/10
ivacyvpn logo

Fordele:

star
Tilbud! – SPAR 90%
pro-icon
Over 5700 forskellige servere
pro-icon
Over 100 lokationer
pro-icon
Understøtter 10 enheder ad gangen
pro-icon
Ingen logfiler

Ulemper:

con-icon
Kun engelsk support
con-icon
Langsom hastighed i nogle lokationer

Med Ivacy får du en af de billigste løsninger på markedet, hvis du vælger en flerårig aftale. Og du kan lige så godt kan vælge et abonnement der strækker sig henover en længere periode, når du først er kommet i gang med VPN og har fået øjnene op for de fordele, der er forbundet med det.

Du kan blive tilkoblet over 100 forskellige lokationer og være op til 10 enheder online samtidig, hvilket giver rig mulighed for at hele husstanden kan benytte VPN’en samtidig.

Hastigheden er helt i top med denne løsning. Det ses i flere forskellige test som den fra eksempelvis proprivacy.com, hvor Ivacy kommer ind på førstepladsen, når det gælder hastighed sammenlignet med de andre store spillere på markedet. Det er altså en hurtig løsning man får for ganske få penge. Desuden har de apps – ikke kun til Mac og Windows, men også til iOS, Android, PS4 og Linux – så alle kan være med.

Du kan både få adgang til  en lang række streamingtjenester som f.eks. BBC iPlayer, Disney+, Amazon Prime, Hulu samt de 7 store Netflix-regioner, der er USA, Frankrig, Japan, Storbritanien, Australien, Tyskland samt Canada. Der er ingen grænser for mulighederne med Ivacy. Der er desuden ingen logfiler, som gør det helt sikkert og anonymt at benytte VPN’en.

Ivacy har 30 dages tilfredshedsgaranti, som sikrer dig, at du kan få pengene tilbage, hvis produktet ikke virker efter hensigten.
Alt dette kan du få til 7 kr. om måneden, hvis du tegner en lang aftale. Hvis du kun vil betale måned til måned koster det 68 kr. om måneden.

Prisen fremgår i USD på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om Ivacy her 30 dages tilfredshedsgaranti
#7
IPVanish
82 kr.
23 kr.
Score
6
/10
ipvanish logo

Fordele:

pro-icon
Servere i over 75 lande
pro-icon
Ingen logs – torrents tilladt
pro-icon
24/7 kundeservice

Ulemper:

con-icon
Kun engelsk support

IPVanish består af et kæmpe netværk af over 2.200 VPN servere og mere end 40.000 delte ip-adresser i 75+ lande. Denne VPN-tjeneste går meget op i at beskytte dit privatliv.

Den tilhørende app gør det let for dig selv at bestemme, hvilken server du vil forbinde til, men det er dog ikke altid, at den forbinder til den valgte server. Man bliver ret hurtig træt af at dobbelttjekke, om man nu også er tilsluttet den server, man har valgt. De er desuden den foretrukne partner for bl.a. Kodi og FirestickTV.

Med IPVanish får du en ultrahurtig hastighed samt gode muligheder for at beskytte din online identitet ved at forhindre annoncører og hackere at se, hvad du foretager dig på internettet.

Prisen fremgår i USD på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om IPVanish her 30 dages tilfredshedsgaranti
#8
PureVPN
82 kr.
15 kr.
Score
5,5
/10
purevpn logo

Fordele:

star
81% rabat ved køb af 3 år
pro-icon
Ingen logs
pro-icon
31 dages fortrydelsesret
pro-icon
24/7 kundeservice
pro-icon
Over 6500 servere

Ulemper:

con-icon
Supporten er på engelsk

Med PureVPN får du al det sædvanlige, men du får også en masse ekstra sikkerhed: 128 bit kryptering, webfiltrering, antivirus og muligheden for kun at lede en del af din trafik gennem PureVPN. Serverforbindelserne er så hurtig, at du formentlig aldrig vil opleve at skulle vente på et website eller lignende på grund af VPN-forbindelsen.

Supporten er altid online og så får du 2 år for kun 2,29 USD om måneden (omkring 15 danske kroner).

Hjemmesiden kan ses på dansk, hvilket for nogen kan være en stor fordel, når man skal finde ud af, hvilket abonnement der er det rigtige for en.

Prisen fremgår i USD på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om PureVPN her 31 dages fortrydelsesret
#9
Score
4
/10
Private Internet Access logo

Fordele:

pro-icon
Mange funktioner til avancerede brugere
pro-icon
5 samtidige enheder
pro-icon
Accepterer Bitcoin
pro-icon
Blokerer annoncer og cookies
pro-icon
Ingen logfiler

Ulemper:

con-icon
Lokaliseret i USA
con-icon
Lang svartid trods 24/7 kundeservice

Private Internet Access, kaldet PIA, har de grundlæggende VPN-funktioner samt nogle ekstra funktioner og priser, der minder om PureVPN. At Private Internet Access “kun” scorer 4 ud af 10 point hos os skyldes, at der kun er servere i 28 lande, og at de ekstra funktioner er ikke ligeså veludbyggede som hos f.eks. PureVPN, ExpressVPN og NordVPN.

PIA er lokaliseret i USA, hvilket gør den underlagt amerikanske regler om myndigheder og andres adgang til oplysninger. De er ikke helt lige så strenge som eksempelvis i Panama, der er hjemsted for NordVPN, og De Britiske Jomfruøer, hvor ExpressVPN hører til.

PIA har ubegrænset båndbredde, høje hastigheder og en indbygget ad blocker, der forhindrer annoncer og cookies.

Prisen fremgår i EUR på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere om Private Internet Access her 30 dages tilfredshedsgaranti

Hvad kan du med en VPN?

Hvis du vil vide hvordan VPN fungerer, kan du med fordel læse vores test af de bedste VPN-tjenester ovenfor, hvor du kan blive klogere på, hvad de hver især tilbyder.

I vores test af VPN-tjenester har vi kigget på de mest populære leverandører. Én ting vores test har konkluderet er, at der er stor forskel på de forskellige leverandører – både ift. pris, men også de tjenester de tilbyder. Det er meget forskelligt, hvordan de beskytter dig, hvor hurtige de er og om de gemmer din trafik.

Hvis vi skal give et generelt overblik over, hvad du kan bruge en VPN-tjeneste til, er det følgende:

  • Se blokeret indhold– På denne måde kan du omgå geoblokering og se streamingtjenester der ikke er tilgængelig herhjemme som f.eks. den amerikanske udgave af Netflix. Du kan også bruge en VPN til at se DR, når du er på rejse i udlandet
  • Undgå internetcensur– Uden internetcensur kan du færdes frit på nettet – selv i lande med statscensur som Kina, Egypten eller Thailand.
  • Skjule din internetaktivitet – Det kan du bruge til at logge på et offentligt WiFi uden risiko for at blive sporet eller for at få din personfølsomme data stjålet.

VPN er helt lovligt

Et af de mest udbredte spørgsmål om VPN er, om det er lovligt. Svaret er ganske simpelt ja!
Det er helt lovligt at bruge en VPN – uanset hvilken en af de ovenstående tjenester, du vælger.

Ifølge Forbruger Europa – der er medfinansieret af Den Europæiske Union og ligger under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen – har det siden december 2018 været forbudt ifølge lov, at virksomheder ikke må diskriminere mod europæiske forbrugere på baggrund af deres geografiske placering, når de handler på nettet.

Det betyder at man som forbruger ikke gør noget ulovligt ved at tilmelde sig en streamingtjeneste i udlandet. Streamingtjenesterne må dog godt blokere ens adgang. Det kan de gøre, hvis de mener at man ikke overholder deres vilkår og betingelser. Vilkårene er de samme fra land til land. Det er derfor altid en god idé at læse købsbetingelserne igennem først.

Hvorfor er det vigtigt at have en VPN?

Efterhånden bliver mere og mere af vores liv forbundet til internettet, hvilket giver anledning til at tænkte over, hvordan man optræder på internettet og hvad andre egentlig kan se om dig og din identitet.

Smartphones er blevet en naturlig forlængelse af armen og enhver enhed med respekt for mig selv kan forbindes til hjemmets trådløse netværk. Vi lever i en tid, hvor diverse former for computerteknologi er blevet meget moderne. Du benytter det formentlig også selv til blandt andet at være på sociale medier eller til at følge med i, hvad der sker rundt omkring i verden via online nyhedskanaler.

Alle de muligheder der er for at være online og opdateret om alt 24 timer i døgnet, gør os samtidig særdeles sårbare. De internetopkoblede enheder indsamler en masse data om os, som de sender videre til firmaer over hele kloden. Et eller andet sted ude i mørket sidder der måske nogle kriminelle, der forsøger at opsnappe noget af al den information, der i internettets tidsalder flyder til og fra os hele tiden.

Når du surfer på internettet, har du formentlig også opdaget, at der er nogle bestemte cookies du giver adgang til, som efterfølgende påvirker dig i din videre færden på internettet. De fleste af os ved ikke engang, hvilke informationer vi giver videre og hvor meget data der eksisterer om os.

Alt det du foretager dig på internettet går igennem din internetudbyders servere. Det betyder at udbyderne kan se alt, hvad du foretager dig. Dette kan du undgå ved at benytte et VPN, som omdirigerer din internetforbindelse gennem en fjernserver, som ikke drives af din internetudbyder men derimod af en VPN-udbyder. Dette er en af de sikreste måder at færdes på internettet, da VPN-serveren giver dig sikker adgang til de websteder, som du ønsker at besøge.

Et VPN er en brugervenlig måde at beskytte sig mod den konstante overvågning.

med vpn

VPN er en forkortelse for ‘Virtual Private Network’ (på dansk: virtuelt privat netværk).

Med et VPN kan du opnå lige præcis det navnet indikerer. Du kan, som nævnt ovenfor, benytte VPN til at omdirigere din internettrafik. Dette sker via en fjernserver, som er specielt konfigureret. Den hjælper med at gøre oplysninger, som f.eks. annoncører og andre tredjeparter gerne vil have fat i, komplet ulæselige. Dette sker ved at alle de data du modtager og sender bliver krypterede og derfor ikke kan læses af personer, som du ikke har intension om at dele dine private oplysninger med.

Rent fysisk sker krypteringen på den måde, at dit VPN skjuler din IP-adresse, så dine data krypteres. På denne måde kan du opnå fuld kontrol over din browserhistorik, hvorved du også beskytter din online identitet, da din IP-adresse kan betegnes som din online identitet. Du kan eventuelt forestille dig det på den måde, at du og dine oplysninger bliver sløret på internettet, selvom du aktivt benytter det i din hverdag. Ved brug af en VPN-tjeneste efterlader du således ingen spor.

En åben forbindelse udsætter dig for cyberangreb og svindel

Hvis du ikke benytter dig af et VPN, er din forbindelse åben, hvilket sætter dig i større risiko for at blive udsat for et cyber-angreb.

Via en åben internetforbindelse kan tilfældige personer eller enheder lettere skaffe sig indblik i dine personlige oplysninger – ligesom de i højere grad også har mulighed for at logge ind på dine personlige sider og dokumenter.

På denne måde risikerer du at miste kontrollen over din online identitet, men du risikerer også, at tredjeparter med en ond hensigt får fat i dine vigtige personlige dokumenter og får adgang til MitID. Med adgang til dit MitId er mulighederne uendelige, og du risikerer at miste meget mere end bare din online identitet. Hvis du endnu ikke har fået et VPN på dine teknologiske enheder, kan det altså være på tide, at du begynder at overveje at anskaffe dig et.

Det skal desuden nævnes, at når du først har fået erfaring med et VPN, vil du formentlig ikke ønske dig en enhed uden en VPN-tjeneste. Dette skyldes både de mange muligheder, som du får med et VPN, men det skyldes i højere grad også den følelse du får i kroppen, når du med sikkerhed ved, at du ikke kan blive hacket.

Mange virksomheder benytter VPN’er, når medarbejderne skal koble sig op til virksomhedens servere. Dette kræver ofte, at medarbejderen kan identificere sig for at VPN-adgangen bliver tilladt. Det sker for at mindske risikoen for, at medarbejderen udsætter virksomhedens servere og computernetværk for fare.

Er du stadig i tvivl om hvad en VPN er, kan du blive endnu klogere på det her.

Hvem har brug for en VPN?

En VPN-forbindelse er en god idé for alle, der går op i anonymitet og/eller sikkerhed. Der bliver holdt øje som aldrig før med, hvad du foretager dig på internettet. Det sker f.eks. i forbindelse med programmer du tilgår og annoncer, der bliver målretter dig osv. Ligeledes bliver kriminelle mere og mere udspekulerede i forsøget på at snyde dig til at afgive oplysninger, inficere din computer og meget andet. Det undgår du ved at bruge et VPN, da det gør, at ingen oplysninger kan kobles sammen med dig.

Helt at undgå overvågning er noget nær umuligt, men med et VPN kan du minimere den betragteligt.

Hvis du i din hverdag bruger meget tid på at streame film og tv-serier – og du f.eks. har hørt om en ny god tv-serie, som de danske servere har spærret for – kan en VPN-tjeneste med hurtige servere være løsningen for dig.

Denne form for VPN er nemlig designet til dig, der nyder at bevæge dig ud over landets grænser, når det kommer til film og tv. Det gør det muligt for dig, at streame film online i op til 59 lande uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er dermed et oplagt valg, hvis du gerne vil gå internationalt, imens du er solidt og sikkert placeret i Danmark.

Med sådan en adgang har du desuden mulighed for at læse udenlandske tabloids samt besøge udenlandske hjemmesider, som du normalt ikke vil have adgang til. Hvis dit arbejde for eksempel kræver omfattende research og hjemmearbejde, så kan du med fordel benytte tjenesten til at foretage mere dybdegående undersøgelser med flere vinkler end hvad du blot kan læse dig frem til på de danske hjemmesider.

Det kan også være, at du står i en situation, hvor du kun ønsker at være delvis anonym. I dette tilfælde kan du med fordel vælge et Chrome VPN, hvor du selv kan vælge, hvor du ønsker din IP-adresse skal være anonym. Det kan eksempelvis være at du leder efter en bestemt bluse. Du ønsker formentlig at finde den side, som kan sælge dig blusen billigst. Hvis dette gør sig gældende, er det ikke altid det mest optimale selv at skulle gennemsøge alle de websider, der kommer frem, når du søger på blusen. Du kan derfor lade cookies hjælpe dig. Ved at lade din IP-adresse være synlig når du søger, er der større chance for, at dine data ender i hænderne på flere forskellige annoncører, hvorefter blusen begynder at dukke op i siden af din søgebrowser samt på dine sociale medier. Det er derfor slut med selv at søge. Hvis du ikke er helt afklaret med at være overvejende usynlig på internettet, vil dette derfor formentlig være den bedste løsning for dig.

Kan jeg bruge en VPN til at se udenlandsk Netflix, HBO eller Disney+?

Netflix, HBO, Disney+ og de mange andre store internationale streamingtjenester har ofte et langt større og anderledes udvalg af film og TV-serier i udlandet end de har i Danmark.

Grunden til at udvalget er forskelligt fra land til land skyldes, at tjenesterne enten har købt – eller solgt deres egne – rettighederne til en bestemt TV-serie eller film i det enkelte land. Du vil derfor ofte opleve, at f.eks. det amerikanske Neflix har langt flere og nyere film end du finder på den danske udgave af Netflix.

gratis vpn

Med en VPN er det teoretisk set muligt at få adgang til de udenlandske biblioteker – og endda de streamingtjenester, som endnu ikke er kommet til Danmark endnu.

At se streamingtjenester fra udlandet betragtes indtil videre som en juridisk gråzone. Det skyldes at selvom du betaler for medlemskabet, har streamingudbyderen ikke nødvendigvis ret til at vise det bestemte indhold, når du sidder i Danmark.

Mange af de større streamingtjenester forsøger derfor også ofte at blokere adgange fra udlandet.

Da VPN’er i høj grad beskytter sine brugeres anonymitet, skifter de også ofte servere. Det betyder at streamingtjenester ofte har svært ved at forhindre VPN-brugere fra at tilgå deres indhold fra udlandet. Nogle streamingtjenester skriver derfor også i deres vilkår og betingelser, at du kun må tilgå deres tjeneste i det land du bor i.

VPN til Chrome, Safari, Edge, Firefox m.v.

Mange browsere – såsom Chrome, Safari og Firefox – har private vinduer, hvor den i sig selv ikke sporer din adfærd eller hvilke hjemmesider du besøger. Dette stopper dig dog ikke fra at blive sporet af teleudbydere, hjemmesider eller andre på internettet, der har en interesse i at finde du af, hvem du er.

For at beskytte dig bedst muligt, skal du bruge en VPN. Alle de VPN’er vi har testet på siden, kan bruges med de mest udbredte browsere. Det betyder, at du kun skal holde øje med, hvorvidt dit styresystem (Windows, Mac, Linux m.v.) kan køre programmet, da der kan være lidt forskelle fra de enkelte VPN-tjenester.

Overvejelser når du vælger VPN

bedste VPN

Måden hvorpå du anskaffer dig et VPN varierer alt efter, om der er tale om et betalt VPN eller et gratis VPN.

Hvis du vil have en betalt VPN-forbindelse, gør det sig ofte gældende, at forbindelsen betales via et månedligt beløb. Dette skyldes at der er tale om en webservice, der krypterer din internettrafik, når du har betalt for den. Efter du har købt forbindelsen, skal du ofte selv angive, hvilket land din IP-adresse tilhører. Nogle VPN-forbindelser finder dog selv frem til det land, du befinder dig i. Uanset hvordan din forbindelse finder frem til dit land, har du dog selv mulighed for at skifte land, alt efter hvilke websider du gerne vil besøge.

Der er mange VPN-tjenester derude, så hvordan vælger du den, der passer bedst til dig? Der er flere ting at overveje:

Pris: Hvad koster den VPN du kigger på? Det kan aldrig betale sig kun at købe en måned ad gangen, hvilket du måske allerede har lagt mærke til, hvis du har undersøgt nogle af VPN-tjenesterner. Til gengæld kan der være enormt mange penge at spare, hvis du betaler for et, to, tre eller endnu flere år ad gangen. På den måde kan du komme helt ned omkring 15 danske kroner om måneden. Det er en pris, hvor alle kan være med.

Bredbånd: Nogle VPN-udbydere har en grænse for, hvor mange gigabyte trafik du kan føre gennem deres servere. Skal du for eksempel bruge VPN til amerikansk Netflix er det en god ide at vælge en udbyder med ubegrænset båndbredde, fordi videostreaming kan kræve mange gigabyte data.

Bliver du logget? En af de helt store fordele ved VPN er, at din internettrafik bliver anonym. Så meget desto mere paradoksalt er det, at nogle VPN-services selv fører en log over hele eller dele af det, du bruger deres tjeneste til. Loggen bliver med meget stor sandsynlighed aldrig nogensinde brugt til noget, men at den overhovedet findes hos nogle udbydere ødelægger forestillingen om at kunne surfe privat. Det er derfor relevant at være opmærksom på dette.

Hvilke enheder har du? Der er forskel på, hvilke enheder de forskellige VPN-leverandører understøtter. Alle kan sættes op på en pc, men ikke alle fungerer med eksempelvis Linux, spillekonsoller og mediesystemet Kodi. Tænk både over dit behov her og nu og dit behov lidt ud i fremtiden. Det er ærgerligt at betale for et treårigt abonnement til en VPN-tjeneste, hvis du om et år finder ud af, at den ikke understøtter din nye investering.

Hurtig og meget hurtig: Alle udbydere som vi har gennemgået ovenfor vil sikkert påstå, at netop de har de hurtigste hastigheder. Af indlysende grunde kan de jo ikke have ret alle sammen. Heldigvis har de fleste VPN-tjenester en tilfredshedsgaranti på op til 31 dage, hvor du kan få dine penge tilbage, hvis ikke du er tilfreds med tjenesten. Så brug endelig “prøvetiden” til at være kritisk overfor den såkaldte lynhurtige hastighed de tilbyder.

Derfor skal du bruge VPN

Der er mange gode grunde til at benytte et VPN – uanset om det er gratis eller ej. Selve konceptet med et VPN er nemlig først og fremmest designet til at hjælpe dig med at undgå cyber-angreb ved at fremme din sikkerhed online. Du kan derfor være sikker på, at din forbindelse til en vis grad beskytter dine enheder samt din online identitet.

Men der er flere fordele ved at være usynlig på internettet, som du kan få gavn af. Det er netop disse fordele der gør, at du bør bruge et VPN, når du surfer på nettet. Du får her fem af de største fordele – udover øget sikkerhed – som du vil opleve ved brug af VPN.

1. Billigt og let at bruge

At købe et VPN behøver ikke at være dyrt. Der findes mange udbydere, hvor priserne er særdeles overkommelige. Ofte koster det ikke meget mere end 50-150 kroner at abonnere på en VPN-service. Det er altså ikke dyrt at betale for den kvalitet du får ved et betalende abonnement på en VPN-tjeneste fremfor ved at bruge et gratis VPN.

Grunden til at det ofte er billigt at abonnere skal blandt andet findes i den hårde konkurrence, der er på markedet. Men det er ikke den eneste grund. Mange vælger at dele udgiften imellem et par personer, da man hos de fleste udbydere kan bruge tjenesten på flere enheder samtidig. Det giver mulighed for at få et betalende VPN til næsten ingen penge.

Udover at det er billigt at anskaffe sig en VPN-forbindelse, så er den også nem at bruge og navigere i, når først du har downloadet den. Du lægger ikke engang mærke til, at den kører usynligt i baggrunden på din enhed. Du skal derfor heller ikke selv tænke på at slå den fra og til, når du vil bruge den.

Når al dette er sagt er det dog vigtigt at gøre opmærksom på, at den billigste VPN ikke altid nødvendigvis er den bedste. Som det kan ses i vores anmeldelse af de forskellige VPN-udbydere, mener vi at NordVPN har den bedste løsning. Det er nok det mest kendte VPN-brand på markedet. Deres tjeneste har været synlige på TV bl.a. i Danmark. Desuden får man rigtig meget for pengene.

Netop nu tilbyder NordVPN 3 måneder gratis, når du tilmelder dig hos dem. NordVPN er desuden den eneste udbyder, der har deres priser stående på dansk, ligesom de er en af de eneste, hvor hjemmesiden er dansk. Det gør det nemmere for mange at forstå, hvad deres VPN-service indeholder.

2. Spar penge på online shopping

Det kan hurtigt blive billigere at shoppe, når du befinder dig i et andet land. Dette gør sig også gældende, hvis du ifølge din IP-adresse befinder dig i udlandet. Det kan for eksempel være i et land, hvor skatterne er lave, konkurrencen er stor eller købekraften er lav.

Det handler ligeledes om, hvilken valuta du benytter. Det er bl.a. ofte billigere at købe i pund. Hvis du ifølge din IP-adresse befinder dig i Storbritannien, kan du hurtigt opnå store rabatter ved at købe i lokal valuta fremfor, hvis du køber i danske kroner.

Selvom du kan spare penge, er det dog vigtigt, at du tager højde for, at der medfølger en vis risiko ved at købe online, når du har oplyst din IP-adresse internationalt. Det er selvfølgelig her din VPN skal beskytte dig mod eventuelle ricisi, og du er da også mindre sårbar, end hvis ikke du benytter et VPN.

3. Undgå online og fysisk kriminalitet

Et VPN’s hovedfunktion er som udgangspunkt at beskytte dig mod online kriminalitet i form af hacking og andre cyber-angreb. Online beskyttelse er yderst vigtigt, da mange af vores vigtigste og personligste oplysninger findes online. Ved at blive usynlig på internettet kan du mindske risikoen for, at en tredjepart kommer i besiddelse af dine personfølsomme data.

Du kan dog også bruge din VPN-forbindelse til f.eks. at mindske risikoen for indbrud i dit hjem, imens du ikke er hjemme. Hvis du er bortrejst, kan du nemlig indstille din IP-adresse til at være hjemme. Det er før set, at tyve har benyttet IP-adresser til at opsøge familier, der er på ferie. Selvom der er lys og radio tændt i hjemmet, kan de stadig finde ud af, om der er nogen hjemme eller ej, hvis ikke du har et VPN.

4. Giver adgang til hele internettet

Der er flere websider, som vi danskere ganske enkelt ikke har adgang til, fordi vi ikke bor i lande som Storbritannien eller USA.

Med et VPN kan du få adgang til alle disse websider, da du ifølge din IP-adresse er bosiddende i disse lande.

Dette giver dig mulighed for blandt andet at streame flere tv-serier og film, end hvad du kan med en dansk IP-adresse. Det kan f.eks. være, at du har set en god tv-serie i fjernsynet, som ikke er på en af de danske streamingtjenester, men du ved der er en ny sæson på en amerikansk streamingtjeneste. I dette tilfælde skal du ikke holde dig tilbage med at benytte VPN.

VPN giver dig desuden bedre muligheder for at følge med i internationale foretagender og politik, hvis dette har din interesse. Du kan således komme langt med at have større adgang til hele internettet.

5. Undgå ”den sorte liste”

Mange lande har nogle sorte lister, som er tilkoblet til din aktivitet på internettet.

Hvis du f.eks. hyppigt gør brug af ulovlige streamingtjenester, så risikerer du i højere grad at komme på ”den sorte liste”. Men det kan også være, at du – tilfældigt og egentlig uden nogen grund – kommer på en af disse lister. Her kommer VPN ind i billedet, da der selvfølgelig ikke opfordres til, at du streamer ulovligt.

Hvis du tilfældigvis er havnet på sådan en liste, så skyldes det formentligt, at listerne bliver lavet af computere. Nogle gange ryger tilfældige personer med i faldet. Men med et VPN kan du undgå at dette sker, da du bliver usynlig på internettet. På denne måde kan computerne således hverken opfange dig eller din aktivitet. Du risikerer derfor ikke at blive udelukket fra nogle af dine yndlingssider, som du ikke kan benytte, hvis du er blevet sortlistet.

Oftest stillede spørgsmål om VPN

Hvad er VPN?

VPN, eller Virtuel Private Network, er en tjeneste, der krypterer din trafik og adfærd på nettet 🔐. Det vil sige at du ikke kan spores af hverken virksomheder, stater eller kriminelle, når du færdes online 🌐. Dette kan man bruge til sin fordel i flere foretagender.

Er det lovligt at bruge VPN?

Ja, det er lovligt at gøre brug af et VPN, som du kan bruge til en række forskellige ting på internettet.

Hvordan virker et VPN?

Et VPN skaber et ekstra lag mellem din enhed (computer, mobiltelefon osv.) og internettet ved at være forbundet til en server. Det betyder at ingen kan identificere dig. Du er derfor både anonym og i sikkerhed for hackere og andre der vil følge med i, hvad du laver på nettet.

Hvad koster en VPN?

Et abonnement på en VPN-tjeneste er meget billigt i forhold til den sikkerhed og de mange muligheder du får 💰 Det bliver billigere jo længere en periode du vælger. Typisk er prisen helt ned til omkring 2 dollars om måneden – der er ca. 13 danske kr. 🇩🇰💰

Hvad kan en VPN bruges til?

Når du er forbundet til en VPN-forbindelse, kan ingen andre se IP-adressen på din enhed. Det er forklaringen på, at du er helt anonym og beskyttet mod hackere og andre, der vil forsøge at bruge og misbruge kendskabet til IP-adressen. Derudover kan du omgå geografiske begrænsninger, som eksempelvis Netflix og andre sætter på deres indhold. Også det er helt lovligt.

Hvad betyder VPN?

VPN står for Virtuelt Privat Netværk. Betegnelsen står for at gøre dine internetaktiviter udsynlige for uvedkommende. På denne måde kan du beskytte dig selv og din data.

Hvad er en VPN-forbindelse?

En VPN-forbindelse er den forbindelse der er mellem dig og den VPN-tjeneste du benytter. Der er et stort udvalg af forskellige VPN-tjenester, der kan gøre dine internetaktiviter udsynlige for andre.

Hvordan får man en VPN-forbindelse?

Det er hurtigt, nemt og enkelt at få en VPN-forbindelse. Du tilmelder dig blot en VPN-tjeneste og så vil der være en guide til, hvordan du installere VPN på din enhed – hvad enten det er smartphone, tablet eller computer.

Hvilken VPN skal jeg vælge?

Der kan være mange gode grunde til at ville anskaffe sig et VPN. Derfor er der heller ikke et enkelt svar på, hvad der er den rigtige løsning for dig, da det kommer an på, hvordan du påtænker at bruge det. Det kan være en god idé at undersøge hver enkel udbyder, så du ved, hvad du får hos den ene VPN-udbyder fremfor den anden. I vores VPN-test har vi vurderet en række VPN-tjenester ud fra en række forskellige parametre som f.eks. pris, funktioner, kvalitet og brugerbedømmelser. Ud fra dette har vi vurderet at NordVPN vinder vores test som den bedste VPN-tjeneste.

Oversigt